Hulp nodig?
030 266 9660
Hulp nodig?
030 266 9660

Buitenvloeren

De buitenkant van uw huis is net zo belangrijk als de binnenkant. Daarom moet u de passende bedekking kiezen die overeenstemt met uw wensen en stijl. De bedekking moet in het algemeen overeenstemmen met het algemeen aspect van de woning en moet een meerwaarde betekenen voor het geheel.

Aarzel niet en stuur vul vandaag nog het aanvraagformulier in! 


Klus beschrijving
Uw gegevens
Bevestiging

Welke fasen moeten er uitgevoerd worden?

Eerst moet u beslissen wat u gaat doen met de oude bedekking. Laten liggen om ze te gebruiken als onderlaag voor de nieuwe ondervloer of verwijderen. In de meeste gevallen is een nieuwe ondervloer nodig. Deze komt min of meer 2 centimeter dik boven op de vorige vloer en dient om problemen met effenheid op te lossen. Oude vloerbedekkingen of het gereinigde oppervlak van een oude plankenvloer kunnen onregelmatigheden vertonen en grotere fouten waardoor er geen nieuwe bekleding bovenop geplaatst kan worden.

Het nieuwe oppervlak voorbereiden

Als de oude vloer bedekt is met tegels of parket dan kan de ondervloer er bovenop geplaatst worden. Een plastic vloerbedekking of vast tapijt moeten worden verwijderd. Een oude betegeling kan blijven en dienen als onderlaag voor de nieuwe vloer. Let wel op voor de hoogte ervan, want die zal hoger zijn wanneer de nieuwe vloer is geplaatst.

De ondervloer gieten

Als de oude vloer is verwijderd en goed gereinigd kunt u beginnen met gieten van de nieuwe ondervloer. Deze kan vloeibaar of vlottend zijn en droogt met een snelheid van 1 centimeter per week. Dit termijn wordt spijtig genoeg niet altijd nageleefd wat later problemen kan veroorzaken.

Welke bedekking kiezen?

Zodra de ondervloer gedroogd is, kan de nieuwe vloerbedekking worden geplaatst. 

Of u nu een terras wilt aanleggen of renoveren, een pad of oprit naar de garage, de materialen die u gaat gebruiken hebben een impact op het hele uitzicht van de woning. Hierna volgen enkele voorbeelden:

  • Betonklinkers bestaan er in verschillende maten en kleuren. Ze vormen de meest redelijke oplossing en vragen weinig onderhoud. Met de tijd zult u wel merken dat de stenen vaal worden en dat er onkruid verschijnt in de voegen.
  • Dolomiet is een materiaal dat vergeleken kan worden met halfhard grint. Voor dit materiaal moet u eerst een stabilisatielaag in grint aanbrengen. Dolomiet is gemakkelijk te plaatsen en niet erg duur maar op termijn gaan zich kraters vormen die opgevuld moeten worden.
  • Hout moet zorgvuldig worden gekozen want niet alle soorten zijn bestand tegen vocht. Het moet regelmatig behandeld worden (1 maal per jaar) met een laag vernis of verf om de oorspronkelijke kleur te behouden. 
  • Straatstenen kunnen gemakkelijk worden geplaatst en geven een rustiek aspect aan uw woning. Ze bestaan in grote en kleine maten en in verschillende kleuren en vormen. 

Om zeker te zijn dat de ondervloer en de gekozen bedekking goed worden geplaatst, kunt u het beste de hulp inschakelen van een vakman. Zodat u vakkundig advies krijgt over de materialen.