Hulp nodig?
030 266 9660
Hulp nodig?
030 266 9660

Hoe een nieuwe vloerbekleding kiezen

Gepubliceerd: 02-06-2017 15:32

De vloerbekleding van uw ruimte zal de sfeer bepalen die u wilt uitstralen. Van kleuren tot alle verschillende soorten materialen, de combinaties zijn oneindig en de tips van een expert zal u goed kunnen gebruiken. De keuze van uw vloerbekleding zal worden beïnvloed door verschillende elementen: de prijs, de functie van de ruimte (badkamer, woonkamer, slaapkamer). Uw eigen smaak zal ook een invloed hebben op uw keuze, al blijft het aangeraden om een lichte bekleding te gebruiken in een donkere kamer en een donkere bekleding in een lichte kamer.

De voorbereiding van de grond

Voor het plaatsen van uw nieuwe bekleding, is het zeer belangrijk dat men de grond goed voorbereidt. Je verwijdert eerste de oude bekleding. Het is bij sommige soorten vloeren (parket, tegels, betonnen) wel mogelijk om de nieuwe vloer bovenop de oude te plaatsen. Dan moet je er wel rekening mee houden dat de nieuwe vloer hoger zal liggen.

Welke vloerbekleding kies ik?

  • Textiel

Men gebruikt textielbekleding om een warme atmosfeer te creëren, maar ook omdat het comfortabel is. Daarom worden ze aangeraden in woonkamers en slaapkamers. Het onderhoud moet wel regematig gebeuren om te voorkomen dat het stof zich opstapelt. Tapijten zijn beschikbaar in natuurlijke of synthetische vezels en staan bekend om hun hoge thermische en akoestische isolatie. Als het goed onderhouden wordt, kan uw tapijt uw hele leven meegaan.

  • Niet-textiel: hierin heb je elastische (PVC, linoleum, kurk), harde (laminaat en parket) en minerale (steen, tegels) bekledingen.

Voor badkamers worden linoleum, tegels of laminaat aangeraden. Het is gemakkelijk om schoon te maken, vraagt niet veel onderhoud en het is waterdicht. Als je kiest voor tegels, ook aangeraden in de keuken, zal je er goed op moeten letten dat de voegen waterdicht zijn. Lineoleum of andere vinylbekleding voelt warm aan, wat heel aangenaam kan zijn in de badkamer. Natuurstenen geven een mooi design voor uw badkamer en ze zijn, net als tegels, compatibel met grondverwarming vanwege hun geleidende eigenschappen.

Fan van parket?

Geniet er ook van in de badkamer. Het is nu ook mogelijk om planken te vinden die bedekt zijn met een waterdichte beschermlaag.

Parket en linoleum kan men ook gebruiken voor kamers voor kinderen, omdat ze resistent zijn en geen allergieën uitlokken.

Laminaatvloeren worden, net zoals andere flexibele vloeren, erg vaak gebruikt. Ze worden gemakkelijk geplaatst en onderhouden, kosten niet veel en ze bestaan in alle kleuren en prints. Zo vindt u zeker één voor elke kamer!

Voor het leggen van een vloer, voor advies over de keuze en voor de installatie, kunt u een beroep doen op een expert van Bouwklaar. U ontvangt tot 5 afspraken met professionals die nadien een offerte op maat zullen maken. U kiest vervolgens de vakman die het beste kan inspelen op uw wensen!