Hulp nodig?
030 266 9660
Hulp nodig?
030 266 9660

Snoeien van bomen

Snoeien is geen gemakkelijk taak en is ook heel gevaarlijk voor amateurtuiniers. Om problemen te vermijden, raden wij u aan om de hulp in te roepen van een vakman die weet hoe hij de materialen moet gebruiken. Zij zijn beschermd en verzekerd tegen ongevallen en kunnen u het best informeren in verband met de keuze van bomen, waar u deze best plaatst en wat u moet doen met het restafval na het snoeien.

Vul het formulier hieronder in en ontvang tot 5 afspraken met boomsnoeiers die bij u langskomen om een offerte op te stellen.


Klus beschrijving
Uw gegevens
Bevestiging

Belangrijk om te weten!

Snoeien bestaat uit het gericht afsnijden van bomen en planten. Deze methode heeft een invloed op de spruit, hun fytosanitaire staat, de groei en hun integratie op het land. In de loop der jaren vermindert de ruimte voor de takken, de bladeren en de stam naarmate de planten groeien. Daarom is het belangrijk om deze regelmatig af te snijden.

Als een boom minder dan 10 jaar oud is, moet u deze om de 2 jaar onder handen nemen. Tussen de 10 en 20 jaar, moet dat werk elke 4 jaar gebeuren en als hij meer dan 20 jaar oud is, moet het slechts elke 10 jaar gebeuren. Dat garandeert de veiligheid van de personen die zich dicht bij de boom bevinden en zorgt er ook voor dat het hout sterker blijft en zo minder kans loopt op ziekten, parasieten,...

De tuinman moet er ook op letten dat hij de natuurlijke vorm van de planten en de kwaliteit van het hout behoudt en de groei ervan handhaaft. 

Overgaan tot actie

Neem geen risico’s en vraag de hulp van een echte professional. Zij zijn de perfecte personen om u tips te geven indien u nog veranderingen wilt aanbrengen in uw tuin. Vul snel het bovenstaande formulier in!