Hulp nodig?
030 266 9660
Hulp nodig?
030 266 9660

Paden

Wat is er aangenamer dan bij mooi weer genieten van uw tuin? De toegang naar uw tuin verzekeren van een mooi pad volledig naar uw smaak, dat kan! Laat een oprit vanaf de straat naar uw garage bouwen via onze diensten. 

Bouwklaar zorgt ervoor dat er tot 5 professionals bij u langskomen om uw wensen te bespreken. Nadien vergelijkt u ze en is het aan u om de juiste vakman te vinden.

Welke bedekking kiest u voor uw oprit? Hoeveel uren zullen de werkzaamheden in beslag nemen? Hoeveel kost de installatie? Kom het allemaal te weten door contact op te nemen met vakmannen. Dat kan door het formulier hieronder in te vullen. 


Klus beschrijving
Uw gegevens
Bevestiging

Opritten

Het is mogelijk om verschillende toegangswegen te bouwen die vanaf de straatkant tot de achterzijde van uw huis lopen.

Aan de voorzijde is er vaak een oprit die toegang geeft tot een garage met een esthetische functie die het duidelijk zichtbaar maakt voor iedereen. De kwaliteiten?

 • Berijdbaar: het materiaal is speciaal gemaakt, zodat het bestand is tegen verschillende voertuigen. Let wel op voor steengruis, het moet goed onderhouden worden zodat er geen onkruid tussen groeit. U kunt altijd kiezen voor duurdere middelen, maar over het algemeen wordt er vaak voor de afwerking gewerkt met beton.
 • Hellend: dit is een van de belangrijkste elementen die gecontroleerd moeten worden. Als water niet de kans krijgt om af te lopen, zal het uw bedekking en gevel beschadigen.
 • Aanpassingen: geniet van onze vakmannen die de details zullen verzorgen. Voorzie planten, spotten, een hek of een poort die uw oprijlaan zullen vervolledigen. 

Aan de achterkant van uw huis: tuinpaden

Tuinwegjes worden ontworpen om uzelf te kunnen verplaatsen van punt A naar punt B zonder u vuil te maken of uw enkel te verzwikken. 

De elementen in een tuin groeien voortdurend en kunnen hierdoor een obstakel vormen voor de creatie van uw pad. Wees waakzaam over de positie van de bomen, hun wortels en schaduw of de inval van de zon. Denk ook aan de toekomst, aan de plaats waar u misschien ooit een schommel, garage of tuinhuis wil installeren. 

Voor de afwerking, kunt u gebruik maken van decoratieve elementen en de meest kostbare materialen om uw paden berijd- en beloopbaar te maken. Wat het belangrijkste is? Ervoor zorgen dat u de toegang niet belemmert (breedte, helling, oppervlakte,…).

Welke bedekking moet u kiezen?

 1. Het meest modieuze materiaal is… 
  Het is een feit, de bedekking die het meest gekozen wordt, zijn klinkers (stenen die in elkaar grijpen). Daarna volgt grind en nadien de traditionele bestrating. 
 2. Kies de functie van uw gevel 
  Een oprijlaan wordt vergoot als het overeenstemt met de gevel van uw woning. Er zijn twee mogelijkheden: kies een bedekking met dezelfde kleur (of zelfs van hetzelfde materiaal) als de gevel, of kies het tegenovergestelde en kies een materiaal dat in totaal contrast staat met uw voorgevel. Voorbeelden van materialen die contrasteren? Een houten gevelbekleding en een betonnen oprit, een donkere gevel met een decoratieve oprijlaan met witte steentjes,…
 3. Een pad dat uw budget respecteert
  De materialen hebben niet allemaal dezelfde prijs of dezelfde installatieprocedure. Grind vraagt de laagste investering, maar is een hel als het op onkruid aankomt. Klinkers zijn duurder, maar kan u personaliseren met motieven. Beton vraagt op zijn beurt veel vakkennis, maar kan wel worden gekleurd en is dus perfect verenigbaar met uw woning.