Hulp nodig?
030 266 9660
Hulp nodig?
030 266 9660

Veranda

Misschien denkt u dat een veranda geen goede manier is om uw woning te verwarmen, maar dat is fout!

Een goed gebouwde veranda zorgt voor licht en warmte.

Het belangrijkste element waar u rekening mee moet houden is de gemiddelde uitwendige temperatuur door het hele jaar.


Klus beschrijving
Uw gegevens
Bevestiging

Hoe moet u kiezen?

Net zoals bij ramen is het erg belangrijk dat het gekozen materiaal isolerend werkt. We raden u dus aan om volgende punten aandachtig te lezen en zo de beste keuze voor uw huis te maken.

  • Hout is ideaal voor een veranda. Het brengt een zachte en warme sfeer met zich mee en het past goed bij iedere soort woning. Het blijft ook de beste isolator voor dit soort constructies. Het onderhoud moet om de 2 à 3 jaar gebeuren om nog lang van de voordelen te genieten.
  • Staal geeft een modern en verfijnd design en past goed bij verschillende types van woningen. Let op: vochtigheid kan een aantal negatieve gevolgen hebben, o.a. roest en corrosie.
  • Aluminium is zeer stevig zijn en gemakkelijk te onderhouden. Het brengt een eigentijds design met zich mee en heeft het voordeel dat het grote raampartijen kan dragen. De aanvoering van warmte is niet te verwaarlozen dankzij dit materiaal. Naast de thermische isolatie zorgt dit materiaal ook voor een goede akoestische isolatie.

Ventilatie, een punt dat men zeker niet mag vergeten

Luchtverversing is zeer belangrijk om condensatie te vermijden. Hiervoor moet een opening aan elke zijde voorzien worden, net als een dakraam in de dakbedekking. Als de veranda naar het zuiden gericht is, is het aanbevolen om een isolerende dakbekleding te gebruiken. De installatie van rolluiken aan de buitenkant/binnenkant van de veranda is ook een goede keuze om het eventuele serre-effect tegen te gaan.

Onze vakmannen zullen u met plezier adviseren om uw keuze duidelijker te maken.

Vraag tot 5 gratis afspraken met vakmannen aan.

Heeft u al een veranda en moet deze geschilderd worden? Kijk dan op Den Boer Schilderwerken voor offertes.