Hulp nodig?
030 266 9660
Hulp nodig?
030 266 9660

Plafonds

Plafonneren moet goed voorbereid worden en zeer precies gebeuren. Dit is geen gemakkelijk klus en u moet er dus niet al te licht over denken. Daarom wordt het sterk aangeraden om een beroep te doen op een vakman om later problemen met de afwerking te vermijden.

Kent u niet meteen een goede plafonneerder die u kunt helpen met deze moeilijke werkzaamheden? Geen nood, u bent bij ons op de juiste adres, op het juiste moment om de juiste vakman te vinden! Hoe? Simpel: vul het formulier hieronder in en wij zorgen ervoor dat er vakmannen langs komen om een offerte op maat op te stellen. 


Klus beschrijving
Uw gegevens
Bevestiging

Wat moet u weten?

Dit soort werkzaamheden vereist behoorlijk wat ervaring en kunde en niet iedereen kan dit werk uitvoeren. Daarom moet u dit soort klussen toevertrouwen aan een vakman. Hij kan u de beste oplossing voorstellen voor uw muren en plafonds.

Bepaalde oppervlakten moeten eerst en vooral bedekt worden met een aanhechtingslaag. De onderlaag voor plafonnering of bepleistering moet voldoende droog zijn. Wanneer dit gecontroleerd is, kunt u kiezen voor een nieuwe, vochtige of droge laag. Voor deze tweede mogelijkheid is slechts een minimale droogtijd nodig. Deze mogelijkheid is ook interessant omdat het toelaat een isolerende laag aan te brengen tussen de muur en de plaat voor een betere isolatie van de wand.

Hoe kiezen tussen deze twee technieken?

Vochtig of droog, ze bieden allebei andere mogelijkheden. Een vochtige pleisterlaag moet langer drogen en is niet direct geschikt voor een gewone klusjesman. De pleisterlaag moet immers in één keer worden aangebracht en onregelmatigheden moeten onmiddellijk worden gecorrigeerd, anders moet er achteraf nog bijkomend geschuurd en geëffend worden. Deze techniek wordt niet gebruikt voor een scheidingsmuur.

Droge bepleistering (in pleisterplaten) heeft het voordeel dat er geen water nodig is. De platen zijn gemakkelijk te plaatsen en onregelmatigheden, in het al aangebrachte oppervlak, kunnen gemakkelijk worden gecorrigeerd. U kunt ze gebruiken voor een scheidingsmuur of een verlaagd plafond. Let wel op want zware of grote voorwerpen ophangen zal moeilijker gaan dan bij een vochtige bepleistering.

De voorgestelde prijzen worden bepaald volgens verschillende criteria, zoals het soort ruwe bepleistering, de wijze van aanbrengen, het soort bepleistering,… U moet ook op meer werkuren rekenen voor de vochtige techniek dan voor de droge techniek, maar de pleisterplaten zijn dan weer duurder in aankoop dan de materialen voor de vochtige techniek.

Zoals hiervoor uiteengezet kan niet iedereen deze werkzaamheden uitvoeren. U kunt het beste een beroep doen op een gekwalificeerde vakman die de verschillende fasen kan uitvoeren en u kunt adviseren bij de keuzes die u moet maken.