Hulp nodig?
030 266 9660
Hulp nodig?
030 266 9660

Boiler

Is het tijd geworden om uw elektrische warmwaterpomp of gasboiler te vervangen? Of heeft u ervoor gekozen om een zonneboiler te laten installeren? Dan weet u vast ook dat er enorm veel verschillende modellen en merken op de markt zijn met elk hun min- en pluspunten. Ook de keuze van techniek is afhankelijk van de configuratie van de woning net zoals hoe u van plan bent om de installatie te gebruiken. 

Vul onderstaand formulier in en wij zorgen ervoor dat er vakmannen langskomen om een offerte op maat op te stellen. 


Klus beschrijving
Uw gegevens
Bevestiging

Wie houdt er niet van een lekker warm bad of een stromende douche. Maar voor u hiervan kan genieten, moet u natuurlijk een bron hebben die voor u dat warm water aanmaakt. Deze bron kan een boiler of warmwaterpomp zijn. Als u voor een nieuwe installatie kiest, kunnen wij u alvast afraden om een klassiek, elektrisch model te nemen. Deze zijn namelijk absoluut niet zuinig en u zal er een hoge energierekening aan over houden. Een systeem op gas is wel energiebesparend, maar heeft een hogere CO1-uitstoot en is dus minder ecologisch. Wij raden daarom de zuinigere modellen aan.

De verschillende mogelijkheden

Thermodynamische warmwaterpomp

Deze installatie werkt op een economische manier door warmte uit de omgevingslucht te gebruiken. De warmwatertank is uitgerust met een kleine warmte-/luchtpomp. Dat gaat gepaard met een elektrische weerstand die de lucht in de omgeving gebruikt als belangrijkste energiebron. Vervolgens wordt het teruggewonnen in het vat of opgeslagen in het waterreservoir.  

De karakteristieken:
  • De lucht die gekoeld is, wordt naar buiten geblazen of naar een ruimte waar koele lucht nodig is. Deze kamers moeten tot 20m³ groot zijn en goed geïsoleerd.
  • Als we het samenvatten, kunnen we dus stellen dat deze versie twee functies heeft: ventileren en warm water produceren.

Het grootste voordeel aan deze installatie is dat het u toelaat om aanzienlijk veel te besparen op uw energierekening. 

De zonneboiler

Als ecologische en duurzame oplossing zal deze versie genoeg doen om voldoende warm water te produceren. Zonne-energie, hernieuwbaar wanneer u dat wenst en bijna het hele jaar beschikbaar, produceert geen enkele vorm van afval. 

De panelen, die schuin en correct op het dak geïnstalleerd worden, zullen genieten van een maximale blootstelling aan de zon en zullen op deze manier energie leveren aan uw warmwaterpomp. Bovendien is de levensduur van deze installatie veel hoger dan die van een thermodynamische.

De installatie

Afhankelijk van het systeem dat u kiest, kunt u het zelf installeren. Houd er wel rekening mee dat de aansluiting altijd op een degelijke en veilige manier moet gebeuren. Ook over de plaats waar de installatie komt, moet u goed nadenken. Aarzel niet om een installateur uit ons netwerk te raadplegen om u te laten begeleiden in de verschillende keuzes.