Hulp nodig?
030 266 9660
Hulp nodig?
030 266 9660

Keukenmeubelen

Wilt u een nieuwe keuken installeren in uw woning, uw fornuis veranderen of wilt u een kookeiland? Dat is allemaal mogelijk via Bouwklaar! 

Vul het aanvraagformulier hieronder in en wij zorgen ervoor dat de professionals uit ons netwerk bij u langs komen om een offerte op te stellen. 


Klus beschrijving
Uw gegevens
Bevestiging

Welke meubelen moet u kiezen?

Kasten: ze worden gebruikt om voedsel of kookgerei op te bergen. Vaak worden deze kasten vastgehangen aan de muur en kunnen op maat worden gemaakt. Een handige tip voor deze meubelen: installeer een demper voor de scharnieren, zo zult u minder snel uw meubels beschadigen en kunt u de deuren sluiten zonder geluid te maken!

Werkblad: er bestaan verschillende materialen voor dit werkblad. Gezien deze brede waaier, moet u goed nadenken over de kleur, de dikte en het materiaal waarin u het wilt voorzien. Wat u ook kiest, u moet enkele elementen altijd overwegen:

  • De sterkte van het materiaal: bent u vaak afgeleid en durft u al niet eens een hete pot op tafel zetten? Denk dan eens na om een vuurvaste werkplank te installeren die u zo niet kan beschadigen.
  • De grootte: bent u een echte fijnproever? Brengt u veel tijd door aan het fornuis om verschillende schotels klaar te maken? Voorzie dan een werkplek die groot genoeg is.
  • Het onderhoud: heeft u kleine kinderen? Bent u handig of een klusjesman? Denk na over de levensstijl van de bewoners van het huis en vindt het materiaal dat meest in overeenstemming is met hen. Voor een optimale hygiëne kunt u het beste kiezen voor staal, omdat het een antibacterieel materiaal is.
  • De prijs: natuursteen is bijvoorbeeld veel duurder dan kunststof.

Schappen: Al worden ze minder gebruikt dan kasten, toch kunnen schappen erg praktisch zijn. Zo verstopt u uw mooie borden niet en kan het dienst doen als een uitstalraam. 

Welke materialen gebruiken? 

Of het nu gaat over het werkblad of uw meubels, voor de afwerking is het belangrijk dat de juiste materialen gekozen worden. Zij hebben namelijk een directe impact op de volledige prijs van uw keuken. Hout zal vaak de prijs verhogen terwijl PVC of melamine betaalbaarder zijn. Zij moeten hittebestendig zijn en tegen schokken en veelvuldig gebruik kunnen. 

Ingebouwde keukens worden steeds populairder en het wordt zo ook gemakkelijker om de juiste leveranciers te vinden. Zo kunt u ook meteen de kleuren en de inrichting kiezen die best overeenkomen met uw smaak. Ontwerpers kunnen u voorzien van een heel pak aan producten zodat uw keuken goed uitgerust is en dat met spullen van hetzelfde merk. Zo geniet u ook van verschillende kortingen op apparatuur. 

Uw keuken onderhouden

U moet er ook op letten om deze ruimte goed te ventileren, geuren en vocht die zich verspreiden tijdens het koken, kunnen zeer onaangenaam zijn, maar het kan ook leiden tot vochtproblemen. 

Doe een beroep op een professional om uw nieuw kookvertrek te creëren en te ontwerpen.