Hulp nodig?
030 266 9660
Hulp nodig?
030 266 9660

Keukeneiland

Droomt u over een fantastische, grote plek waaraan u kunt koken? Een plek waar zowel uw wasbak, werkblad als uw fornuis in verwerkt kan worden? Een plek waar ook deels aan gegeten kan worden? Er zijn enorm veel mogelijkheden om uw keukeneiland in te richten, ontdek ze allemaal en nog veel meer via de professionals van Bouwklaar.

Onze specialisten kunnen u helpen met het uitkiezen, installeren of vervangen van uw model. Ontdek het zonder aarzelen via het formulier hieronder en wij zorgen ervoor dat de professionals bij u langskomen om een offerte op maat te maken. 


Klus beschrijving
Uw gegevens
Bevestiging

Veel mensen kiezen vandaag de dag voor een kookeiland. Het gemak en de voordelen die deze inrichting met zich meebrengt, zijn dan ook talrijk. Kom dankzij ons meer te weten over de voordelen, de afmetingen en de installatie ervan.

De juiste keuze maken

Hoe kunt u de juiste keuze maken? Weeg dan goed de voor- en nadelen tegen elkaar af. Wij helpen u alvast een handje vooruit.

Voordelen

  • Verscheidene functies: kookplek, eettafel en afwasplaats, het eiland is zeer multifunctioneel.
  • Grote betrokkenheid van anderen terwijl u kookt
  • Veel opbergruimte mogelijk
  • U creëert een gevoel van ruimte
  • Keuken en woonkamer kunnen zonder wand van elkaar gescheiden worden

Nadelen

  • Vraagt veel plaats in een kleine ruimtes
  • Als er een kookplaat aanwezig is, moet u ook plaats voorzien voor een afzuigsysteem.
  • Wilt u de keuken vervangen en het kookeiland verwijderen? Dan moet u ook een deel van de vloer uitbreken om nieuwe aansluitingen te leggen.

Natuurlijk wilt u zich goed informeren alvorens u een keuze maakt voor uw woning. Het is namelijk de bedoeling dat u jaren kan genieten van het kookeiland. Wilt u meer voor – en nadelen ontdekken die meer op maat zijn van uw project? Vraag het dan aan onze vakmannen.

De ideale afmeting 

Het is erg belangrijk dat u, voordat u een keukeneiland laat plaatsen, de ruimte goed afmeet. Deze moderne kookplek moet toch minimaal 60 à 70 centimeter diep zijn en de lengte kiest u zelf afhankelijk van de plaats die u hebt en wat u erin wilt integreren. 

Maar met deze afmetingen bent u er nog niet. Ook de afstand tussen de apparaten of andere installaties moet u goed nagaan. Om ergonomisch en gebruiksvriendelijk te zijn, zijn kleinere afstanden het best. Daarom spreken vakmannen over de keuken- of werkdriehoek. Deze driehoek wordt gezien als de afstand tussen de kookplaat, koelkast en de spoelbak.

Overgaan tot de installatie

Een kookeiland wordt vaak in het midden van het kookvertrek gezet. Dat wil zeggen dat de leidingen en aansluitingen ook daar moeten worden geplaatst. Het vraagt dus diepgaander werk en vaak de tussenkomst van een keukeninstallateur.