Hulp nodig?
030 266 9660
Hulp nodig?
030 266 9660

Kelderisolatie

Kelders associëren we met koude ruimtes die een broeihaard vormen voor schimmels en vocht. Daarom is het heel belangrijk dat u deze ruimte niet vergeet te isoleren. Onze professionals kunnen samen met u nagaan waarom en hoe u best uw kelder isoleert. Vul daarom onderstaand formulier in en wij zorgen ervoor dat onze vakmannen bij u langskomen om een offerte op maat te maken. 


Klus beschrijving
Uw gegevens
Bevestiging

Een kelder is vaak een lager gelegen ruimte in uw woning die onder een ander woongedeelte ligt. Om te voorkomen dat koude, schimmels of vocht omhoog dringen naar de rest van uw woning, is een goede kelderisolatie noodzakelijk. 

De meest geschikte materialen

Er zijn meerdere plaatsen die u kunt isoleren in deze ruimte. Zo zijn er de muren, het plafond en de bodem. Het is alvast heel interessant om het plafond te isoleren, zo geniet u in de bovenliggende ruimte van een warme vloer. 

Niet alle materialen zijn aangeraden bij het isoleren van deze ondergrondse ruimte. Aangezien het vaak een vochtige plaats is, is het sterk afgeraden om materialen te gebruiken die vocht opnemen. Zo denken we aan glas- of rotswol. Ze worden daarom vaak geïsoleerd met platen of schuim. 

  • Isolatieplaten die bestaan uit PUR, PIR, XPS en EXP zijn perfect om te gebruiken in deze donkere, koude ruimte. Het zijn harde platen die goed tegen vocht kunnen. Daarnaast zijn ze licht en laten ze zich goed verwerken.
  • Schuim dat vaak gebruikt wordt om te isoleren is PUR. Het is een perfect materiaal om aan te brengen boven leidingen aangezien het zijn weg vindt achter deze leidingen en zo alle gaten goed bedekt.