Hulp nodig?
030 266 9660
Hulp nodig?
030 266 9660

Gevelisolatie

Uw gevel is de buitenmuur rondom uw huis. De voordelen van een goed geïsoleerde buitenmuur zijn eindeloos. Het zorgt er voornamelijk voor dat de temperaturen in uw woning voortdurend aangenaam aanvoelen. Ziet u hiervan ook de voordelen in? Laat u dan ondersteunen en adviseren door onze vakmannen. Dat kunt u doen door het aanvraagformulier in te vullen. Wij zorgen nadien dat er vakmannen bij u langskomen om een offerte op maat op te stellen. 


Klus beschrijving
Uw gegevens
Bevestiging

Dankzij deze vorm van isolatie zal er minder geluid, warmte en/of kou binnenkomen in uw woning. Zo geniet u in de zomer van een koel huis en in de winter zal het binnen warmer blijven. Ook vochtproblemen zullen verleden tijd zijn.

Kies de juiste manier

Het is niet altijd nodig om uw volledige gevel af te breken om deze nadien te kunnen isoleren. Er zijn verschillende manieren mogelijk, het is aan u om de manier te kiezen die het best overeenkomt met de staat van uw buitenmuren:

In uw muur

Spouwmuur

Een spouwmuur is een muur die bestaat uit een binnen- en een buitenmuur. Het is mogelijk om in de tussenruimte van deze muur, de spouw, isolatie aan te brengen. Bij een nieuwbouw kunt u deze spouw meteen isoleren. Maar het is ook mogelijk om een bestaande spouw te voorzien van een isolerende laag. Het is belangrijk om voor de werkzaamheden beroep te doen op een vakman om zo uw gevel niet te beschadigen. Hij zal gaten maken in de voegen van uw gevel en door deze gaten de isolatie in de spouw spuiten. 

Op uw muur

Crepi

Crepi of sierpleister is een vorm van bepleistering en ideaal om te gebruiken voor na-isolatie. Het is een snelle manier om te isoleren en u beschermt er uw woning mee tegen slechte weersomstandigheden. Deze gevelbezetting heeft als groot voordeel dat het op elk oppervlak geplaatst kan worden. Crepi is ook interessant als er renovatiewerken nodig zijn. 

Hoe wordt het aangebracht? 

Eerst en vooral plaatst u de isolatie op de muur door lijm en pluggen te gebruiken. Nadien wordt er een wapeningslaag met wapeningsweefsel geplaatst. Hierop kunt u voor de eindafwerking crepi plaatsen. 

Steenstrips

Als uw gevel toe is aan een grondige renovatie kunt u ook steenstrips plaatsen. Het gemakkelijke aan deze stenen, is dat ze direct op isolatieplaten kunnen worden aangebracht en een authentieke uitstraling geven aan uw woning.

Dit zijn slechts drie manier om uw buitengevel af te werken met isolatie. Natuurlijk bestaan er nog meerdere mogelijkheden, die kunt u allemaal bespreken met één van onze professionals.