Hulp nodig?
030 266 9660
Hulp nodig?
030 266 9660

Isoleren om te besparen!

Gepubliceerd: 03-02-2017 15:27

Strenge winters kunnen de factuur voor verwarming sterk verhogen. U kunt dus het beste op voorhand maatregelen treffen om dit te voorkomen. Een goede manier om deze facturen te doen dalen is het nakijken en verbeteren van je huidige isolatie. Het vervangen van je ramen zal, zonder enige twijfel, energie besparen! Bovendien zorgt dat niet enkel voor thermische, maar ook voor akoestische isolatie. 

Welk type ramen kan je kiezen?

Er worden verschillende soorten ramen aangeboden op de markt. De voornaamste zijn houten-, PVC- en aluminiumramen.

Houten ramen

Deze ramen worden gekenmerkt door de warme, authentieke sfeer die ze met zich meebrengen. Het is ook mogelijk om houten ramen te schilderen en zo je huis een vernieuwde sfeer te geven. Hout heeft belangrijke isolerende eigenschappen die het mogelijk maken om in de winter de warmte en de zomer de koelte te binnen te houden. Let op: hout is gevoelig aan de weersomstandigheden en moet dus regelmatig onderhouden worden. Schilderen en vernissen is erg erg  belangrijk. Daarom is het belangrijk dat men goed let op de afwerking. De prijs varieert naargelang het soort hout dat men gebruikt.

PVC ramen

PVC (polyvinylchloride) is een synthetisch, recycleerbaar materiaal afkomstig uit de verwerking van petroleum. Deze stof is gekend om zijn uitzetting tijdens de verandering van temperatuur. Daarom is het dus afgeraden om deze te beschilderen. Het isolatiegehalte en de prijs zijn gelijkwaardig aan die van de houten ramen. Het onderhoud daarentegen is gemakkelijker, ze moeten enkel schoongemaakt worden.

Aluminium ramen

Dit soort ramen worden voornamelijk gekozen door moderne architecten omdat er meer esthetische mogelijkheden zijn. Aluminium ramen bestaan namelijk in alle mogelijke kleuren. Het nadeel aan deze ramen is echter dat het minder goed isoleert dan hout of PVC. Ook komen er toxische stoffen vrij bij de productie en is het materiaal ook duurder.

Wat moet ik voor mijn ramen betalen?

Het is zo dat de prijs van je ramen afhankelijk is van verschillende criteria. Namelijk het materiaal waaruit de ramen zijn gemaakt, de afmetingen; indien het op maat gemaakt is: het soort raam, het isolatieniveau... In elk geval gaat het hier om een goede investering, niet alleen voor je portefeuille maar ook voor onze planeet.

Advies voor je ramen nodig?

Vertrouw op Bouwklaar! Ontvang verschillende afspraken met professionals. Zij komen bij u langs om een offerte op maat te maken. U kiest nadien met welke vakman u wilt samenwerken.