Hulp nodig?
030 266 9660
Hulp nodig?
030 266 9660

Zonnepanelen

Dit systeem installeren kan op zich al een geweldig oplossing zijn voor een overmatig energieverbruik. Het laat u toe, buiten minder te verbruiken, om ook uw eigen energie te produceren.

Vul onderstaand formulier in en wij zorgen ervoor dat er professionals bij u langs komen om offertes op maat uit te brengen. 


Klus beschrijving
Uw gegevens
Bevestiging

Wat moet u weten?

Waar kunt u de panelen installeren

  • Op een gewoon dak

Dit is de meest voorkomende oplossing. De panelen worden een tiental centimeter boven uw dakbedekking geplaatst. Ze worden gemonteerd op bevestigingsmateriaal om een goede ventilatie te hebben onder het systeem. De enige vereiste is een helling van 10° minimum, ongeacht de bedekking. 

  • Op een plat dak of op zonweringen

Natuurlijk is het ook mogelijk om ze op een plat dak te installeren. Ze zullen wel een hellingsgraad tussen 15 ° en 25° nodig hebben, met het oog op het optimaliseren van de energieproductie. Ook uw weringen kunt u op deze manier een dubbele functie geven: als zonne-energieleverancier en als beschutting.

  • Op de grond

Deze installatie kan ook op de grond geplaatst worden en geniet zo van een maximale blootstelling. Dat wordt voornamelijk gedaan als de zonnepanelen op het dak niet voldoende zon kunnen omzetten in energie en als er voldoende plaats beschikbaar is. Het zal ook nodig zijn om een betonnen structuur te plaatsen om de installatie te ondersteunen.

Hoe werkt het?

Zonne-energie wordt door de panelen omgezet in elektrische energie. Dat zal toegevoegd worden aan uw systeem en u toelaten om uw consumptie te beperken. Als u meer produceert dan dat u verbruikt, zal dat uw meter op zijn kop zetten, aangezien u energie aan uw net levert. Als u alleen maar verbruikt (gedurende de nacht), zal uw meter weer normaal teruglopen. Let er wel op dat bij een teveel aan energieproductie, u beter enkele zonnepanelen weghaalt.

Heeft u meer vragen? Of heeft u besloten om zonnepanelen te laten installeren? Vraag dan advies aan professionals uit ons netwerk. Zij kunnen u de beste tips en tricks geven die u nodig heeft voor deze klus en over uw verbruik.