Hulp nodig?
030 266 9660
Hulp nodig?
030 266 9660

Elektricien

Bent u op zoek naar een betrouwbare en ervaren elektricien? Dan bent u bij ons op het goede adres. Vul onderstaand formulier in wij helpen u bij het kiezen van de juiste vakmannen. Er komen verschillende professionals langs die een offerte op maat uitbrengen. 


Klus beschrijving
Uw gegevens
Bevestiging

Nieuwe installatie

Verbinding maken met het elektrisch netwerk is de eerste stap die u moet nemen om te kunnen genieten van elektriciteit. U moet voor deze onderneming rekening op een budget tussen € 1000 en € 1500. Voor veiligheidsredenen wordt dit deel uitgevoerd door een exploitant van uw lokale distributienetwerk. 

De kennis van een professional

Een ervaren elektricien moet goed georganiseerd zijn en systematisch werken. Hij werkt stap voor stap en is altijd waakzaam om ongevallen, in termen van veiligheid, te vermijden. 

Zijn vaardigheden variëren van het ontcijferen van netwerkplannen en elektrische schema’s tot de kennis van bedrading, het benodigde materiaal of zelfs tot het uitvoeren van conformiteittesten. 

Sommige van deze vakmannen kennen ook iets over de installaties die verbonden zijn met computers, telefoonlijnen of beveiligingssystemen. 

Kies altijd een professional die ervaring heeft in het veld waarvoor u zijn diensten nodig heeft, dat is voor u het veiligste.

Hoe kunt u een elektriciteitsstoring voorkomen? 

Om het te voorkomen, moet u eerst weten wat de oorsprong is. Tegenwoordig worden alle zekeringskasten voorzien van een differentiële stroomonderbreker of automatische schakelaar om de apparaten los te koppelen in het geval van een overbelasting of een lek als gevolg van beschadigde kabels. Deze schakelaar kan brand of elektrische vonken voorkomen. Hij kan ook uit zichzelf springen door volgende redenen:

  • Onvolledige/defecte kabels: als u meerdere apparaten aanzet die op een stopcontact aangesloten zijn en deze te zwak zijn, zal u een stroomstoring krijgen. Om dat te voorkomen kunt u zwaardere kabels installeren.
  • Overtollige elektriciteit: als de elektrische stroom te groot is, zal u vaker kortsluitingen meemaken. Twijfelt u over iets? Contacteer dan uw energieleverancier om u te informeren en eventueel een aanpassing te vragen van de stroom op uw teller.
  • Aansluiting op een defect apparaat: als een van uw apparaten stuk is, kan uw elektriciteit springen. Om de bron hiervan te achterhalen, moet u voorzichtig elk apparaat afzonderlijk aanzetten om na te gaan waar het defect zit. 

Zoekt een elektricien in België? Via onze partner Evolec kunt u tot 5 gratis offertes krijgen voor alle uw elektrische werkzaamheden.