Hulp nodig?
030 266 9660
Hulp nodig?
030 266 9660

Dak ontmossen

Het is een werkje dat veel mensen over het hoofd zien, toch is het heel belangrijk om tijdig uw dak te ontmossen. Aangezien het blootgesteld wordt aan alle weersomstandigheden, is een goed onderhoud aangeraden. Zelf dit werkje opknappen, kan zeer gevaarlijk zijn. Roep daarom de hulp in van een vakman. Bouwklaar zorgt ervoor dat vakmannen bij u langs komen, zodat er een offerte op maat gemaakt kan worden. 


Klus beschrijving
Uw gegevens
Bevestiging

Soms lijkt het alsof de bedekking van uw huis aan vernieuwing toe is. Het ziet er groen en vies uit en lijkt niet onderhouden. Vaak zijn dit soort werkzaamheden niet nodig en volstaat het om de hulp in te roepen van een professional om het oppervlakte goed te reinigen. Vul het nu het aanvraagformulier in!

Gevolgen van een overvloed aan mos en algen

Niet regelmatig ontmossen, kan zware schade als gevolg hebben. Hierdoor zal de levensduur van uw bedekking drastisch inkorten en ook de uitstraling van uw huis zal hieronder lijden. Mos scheidt zuur af, dat zuur vreet in op uw dakpannen en zo ontstaan er kraters. De plant groeit ook tussen uw pannen, waardoor deze zich verplaatsen en uw bedekking gaat vervormen.

Hoe gaan onze vakmannen te werk?

We kunnen er niet genoeg op aandringen hoe belangrijk de werkzaamheden zijn. Voert u ze niet uit? Dan staan er u veel grotere werkzaamheden te wachten: nieuwe isolatie leggen, het gebinte vernieuwen, misschien moet u zelfs uw zolder herschilderen door de opgelopen schade, … De reiniging is voor onze vakmannen slechts een kleine karwei. Er zijn twee methodes waarop zij werken:

Enkel met de hogedrukreiniger;

Met hogedrukreiniger en reinigingsmiddel: sommige bedekkingen wachten al jaren op een goed onderhoud, daarom is het nodig om te werken met een product om ze schoon te krijgen. Eerst wordt er gebruik gemaakt van een hogedrukreiniger om nadien met een sproeier het reinigingsproduct aan te brengen. Als het product de tijd heeft gekregen om in te werken, moet het afgespoeld worden met water. 

Er bestaan ook producten die gebruikt worden na de reiniging. Deze zullen het mos weren en zo kunt u enkele jaren genieten van een het mooi resultaat alvorens opnieuw een beroep te moeten doen op onze werkmannen.