Hulp nodig?
030 266 9660
Hulp nodig?
030 266 9660

Dekvloeren

Het is vaak nodig om een deklaag aan te brengen voordat u tegels, parket of een andere vloerbedekking laat plaatsen. Daarbij wordt de vloer geëgaliseerd zodat later een perfecte coating geplaatst kan worden.

Wilt u deze klus niet zelf uitvoeren? Geen nood, wij hebben in ons netwerk vakmannen genoeg die staan te popelen om u te helpen. Wilt u hen leren kennen? Vul dan een aanvraag in en wij verzorgen tot 5 afspraken met professionals die bij u langs komen om uw klus te bespreken en een offerte uit te brengen. U kiest vervolgens de vakman uit die het beste bij u past. 


Klus beschrijving
Uw gegevens
Bevestiging

Wat moet u doen?

Eerst komen de vakmensen ter plaatse en bekijken waar een deklaag aangebracht moet worden. Deze wordt met een dikte van ongeveer 2 centimeter aangebracht op de bestaande vloer om probleem met oneffenheden te voorkomen.

Het nieuwe oppervlak voorbereiden

Liggen er op uw oude vloer nog tegels of parket? Dan kunt u daarop de deklaag laten aanbrengen. De oude tegels kunnen perfect blijven liggen en dienen als drager voor de nieuwe bedekking. LET OP: een nieuwe vloer met coating zal hoger komen te liggen als u nieuwe tegels plaatst. 

Als uw ondergrond bedekt is met plastic of tapijt, dan is het heel belangrijk dat u deze eerst laat verwijderen alvorens u de coating aanbrengt.

De deklaag aanbrengen

Zodra de oude vloer verwijderd en gereinigd is, kunt u de nieuwe deklaag aanbrengen. Dat kan een vloeibare of vlottende deklaag zijn die droogt met 1 centimeter per week. Vele mensen houden zicht niet altijd aan dit termijn en dat kan nadien bepaalde problemen veroorzaken.

Betegelen of parket plaatsen

Als de vloer droog is, kan de nieuwe vloerbedekking geplaatst worden. U moet dus uw voorkeur voor bepaalde materialen bespreken met de bouwvakker die de klus komt uitvoeren. Parket geeft kamers een warme, zachte sfeer en verhoogt bovendien de waarde van de woning. Betegeling geeft, indien er geen vloerverwarming is, een koud gevoel bij het aanraken. Toch worden tegels nog vaak gebruikt, vooral in keukens of badkamers.