Hulp nodig?
030 266 9660
Hulp nodig?
030 266 9660

Cascobouw

Een cascobouw, slaat op het geheel van klussen dat nodig is om de structuur en de stevigheid van uw huis te bouwen. Het is de fase van de bouw voordat u met de afwerking begint.

U kunt ervoor kiezen om een bestaande woning te kopen, maar het is natuurlijk persoonlijker als u het zelf laat bouwen. Een zware onderneming die u niet kan zonder architect en professionele vakmannen. Stop met zoeken, want u zal deze allemaal bij ons vinden. Ontvang tot 5 afspraken met professionals die bij u langs komen om uw plannen te bespreken en een offerte op maat te maken. Vervolgens kiest u de partner met wie u wilt samenwerken. 


Klus beschrijving
Uw gegevens
Bevestiging

Wilt u enkel de funderingen, het dak, de muren en de vloeren van uw toekomstig huis laten bouwen door een vakman en de andere werkzaamheden zelf opknappen? Dat kan door een beroep te doen op professionals die voor u uw cascobouw komen bouwen.

Van begin tot ergens middenin

Alvorens u begint aan deze klus, moet u natuurlijk kijken hoe uw grond erbij ligt. Moet er eerst nog een huis gesloopt worden? Zijn er nog sloopwerkzaamheden nodig? Als de grond vrij is, moet u deze laten opmeten en nagaan wat de staat is van de aangrenzende woningen.

Als u uw architect gekozen heeft en hij zijn plannen heeft uitgetekend en deze zijn goedgekeurd door de gemeente en uw buren, kan u beginnen met de riolerings- en nadien de funderingswerkzaamheden. Deze funderingen zijn de basis die uw huis zullen dragen en voorkomen dat uw huis zou verzakken. Als alle funderingen gelegd zijn, gaan de funderingsmetselwerken van start. Tijdens deze werkzaamheden worden de funderingsmuren gemetst en kan er eventueel plaats gemaakt worden voor een kelder of een garage onder de grond.  

De eerste stenen

Heeft u al deze stappen achter de rug? Dan kan u beginnen met bouwen. Uw binnen- en buitenmuren zullen nu vorm krijgen. Hierdoor krijgt u een duidelijk beeld over waar de ramen en deuren geplaatst worden. Ook de verdiepingen van uw woning zullen na enkele weken zichtbaar zijn. Beton en vloerplaten zullen ook aangelegd worden tijdens deze fase. 

Eenmaal dat de vakmensen beginnen aan het dak, weet u dat deze eerste fase van uw verbouwing er bijna op zit. Het dak krijgt draagbalken, dakplaten, panlatten en nadien natuurlijk ook de dakpannen.

Natuurlijk is uw huis nu nog niet woon klaar, u zit nog middenin de verbouwing. Maar u kan er nu wel voor kiezen om gespecialiseerde mensen te zoeken voor de vele andere klussen die nodig zijn om uw woning af te maken.