Hulp nodig?
030 266 9660
Hulp nodig?
030 266 9660

Klusjes voor de herfst

Gepubliceerd: 12-02-2017 15:10

Elk seizoen heeft zijn eigen kenmerken en klusjes die dan het beste uitgevoerd kunnen worden. 

In de herfst moet men zich voorbereiden op de winter en de dalende temperaturen. Daarom kan het geen kwaad om de isolatie en verwarming na te kijken. Vaarwel zomer en tot binnenkort, tuin!

Daken, schoorsteen en dakgoten

Dit is een goede periode om uw dak na te kijken. Wees er zeker van dat er geen tegels vervangen of hersteld moeten worden. De dakgoten moeten goed werken en regenwater laten weglopen. Het is ook belangrijk dat ze goed vastzitten aan uw dak. Ten slotte is de schoorsteen vegen geen overbodige luxe.

Gevel

We raden u aan om uw buitenmuren na te kijken en vooral te letten op de volgende twee punten: vochtplekken en barsten.  Als u dat vindt, dan moet je zeker direct ingrijpen; Anders zult u hogere verwarmingskosten hebben. Als uw gevel in goede staat is, dan kunt u overwegen om die te reinigen.

Tuintoebehoren

Tijd om uw tuin op te ruimen! Barbecue, tuingereedschap, grasmaaier, tuinmeubelen, het gaat allemaal in het tuinhuis.

Let er op dat uw tuinhuis goed geïsoleerd is en uw materiaal beschermt tegen kou en vocht. Dit is ook het moment om te denken aan een carport. Het is goedkoper dan een garage en beschermt uw auto tegen winterse stormen.

Verwarming

Ontlucht voor de winter uw radiatoren en controleer uw verwarmingsketel. Vindt u uw energieverbruik belangrijk? Denk dan aan isoleren of de vernieuwing van uw verwarmingsinstallatie. 

Isolatie

Voordat je de verwarming update, moet je eerst naar de isolatie van je huis kijken. Als die niet in orde is, dan maakt het niets uit dat je de modernste verwarmingsinstallatie ter wereld hebt.

Verluchting

Een ademend huis is een gezond huis. Gezonde verluchting is dan ook van groot belang voor uw eigen gezondheid. Tijdens de winter opent u veel minder vaak uw ramen. Let er dus op dat uw ventilatiesysteem goed werkt. 

Branddetector

Werkt uw branddetector nog correct? Vervang indien nodig de batterij. Voorkomen is immers beter dan genezen.